SSI Specialty Waves, Tides & Currents

** Geen angst meer voor een beetje stroming **

Bewegelijk water kan een enorm effect hebben op je plezier tijdens je duiken. Adequate opleiding is van cruciaal belang om goed om te kunnen gaan met de verschillende waterbewegingen die je kunt tegenkomen. Je leert om te gaan met golven bij het betreden van de kust en hoe je in stroming en andere water omstandigheden het best kunt reageren.

"Heb je er wel eens van gedroomd om je door de stroom mee te laten voeren en tegelijkertijd te zoeken naar haaien en dolfijnen?"

Een goede opleiding voor stromingsduiken is zeer belangrijk bij dit soort ervaringen en daarom is WAVES, TIDES & CURRENTS een 'must' voor elke ambitieuze duiker.

Iedereen die op vakantie wil duiken op topplekken krijgt vroeg of laat te maken met stromingen. Dat kunnen de golven zijn als je vanaf de kust het water in gaat, de muistroming in een kanaal naast een eiland of gewooon de stroming tjidens een duik.

Ook in sommige zoetwatergebieden kunnen duikers in aanraking komen met verschillende soorten beweging van water. Hoe dan ook, stromingsduiken is een fascinerende ervaring; je kan langs drop-offs of riffen "zweven" zonder vermoeid te raken

Maar wat als de stroming tegen de duiker blaast... Hoeveel stroming kan een duiker hebben? Hoe beweegt de duiker efficiƫnt in de stroming? Hoe kan iemand de kracht van een stroming bepalen en de duiken daarop plannen? Tijdens de WAVES, TIDES & CURRENTS maak je duiken waar je alle kennis en technieken toepast in open water omstandigheden.

I nhoud specialty cursus:

  • De uitrusting voor Waves, Tides & Currents
  • De basis van Waves, Tides & Currents
  • De procedures voor duiken vanaf de kant
  • De procedures voor bootduiken

Het volgen van een SSI specialty betekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water - dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort en daardoor kun je direct plezier hebben in het water.

Ook kun je andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met WAVES, TIDES & CURRENTS, bijvoorbeeld de specialties BOAT DIVING of Shark Diving. De mogelijkheden zijn oneindig want in bijna alle wateren ter wereld kun je fantastische stromingsduiken maken.