SSI Specialty Navigation

** Weet waar je bent **

Om een veilige en zelfverzekerde duiker te worden, is het essentieel om goed te kunnen navigeren. Je leert hoe je kunt navigeren met een kompas maar ook navigatievaardigheden zonder kompas. Je leert hoe je afstanden moet schatten, hoe je verschillende zoekpatronen moet navigeren, hoe je de weg naar markeringspunten vindt en je leert hoe je het beste de weg terug kunt vinden.

"Vraag jij je ook altijd af hoe de instructeur er altijd in slaagt om de weg terug naar het vertrekpunt of naar de boot te vinden?"

Als dat het geval is, dan heb je het NAVIGATION programma nodig om een uitleg van dit wonder te krijgen.

Velen hebben vast en zeker een goedontwikkeld natuurlijk gevoel voor oriƫntatie. Maar helaas werkt dat maar beperkt onder water omdat mensen hun zintuigen alleen beperkt kunnen gebruiken in een vreemde omgeving. SSI biedt een gestructureerd programma voor navigatie om plezier en veiligheid in het duiken te bevorderen.

Tijdens de duiken van het NAVIGATION programma wordt geleerd hoe te navigeren met een compas en hoe natuurlijke navigatievaardigheden toe te passen. Ook leer je afstanden te schatten en verschillende zoekpatronen te navigeren. Je vindt je weg naar verschillende markeerpunten en je bent in staat om je weg terug te vinden naar het vertrekpunt.

Inhoud specialty cursus:

  • Natuurlijke navigatie
  • Compassen en navigatie
  • Combinatie natuurlijke en compasnavigatie
  • Speciale navigatiesituaties
  • De sport van het navigeren

Het volgen van een SSI specialty cursus betekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water - dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn altijd kort als je goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT. Hierdoor kun je gelijk genieten in het water en na een aantal oefeningen kun je zeker je weg vinden.

Ook kun je andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met navigatie, bijvoorbeeld de specialty cursussen NIGHT / LIMITED VISIBILITY of SEARCH AND RECOVERY. De mogelijkheden zijn oneindig en zeker bij LIMITED VISIBILITY heb je de mogelijkheid om je navigatievaardigheden te ontwikkelen tot ze na een tijdje zo goed als perfect zijn.