SSI Specialty Enriched Air Nitrox level 1 & 2 (40%)

** Verleng je bodemtijd en vergroot de veiligheid **

U hoeft niet langer een keuze te maken tussen veiligheid en langere duiktijden - Nitrox is de sleutel. Deelname aan het meest populaire specialty programma van SSI leert u alles wat u moet weten over Nitrox. Dit programma is ook een voorwaarde om deel te mogen nemen aan Technische duiken.

"Heb je ooit gedroomd over langere duiken met gee-decompressielimieten om b.v. foto's te maken of om een wrak te verkennen ? Of heb je wel eens veiliger willen duiken m.b.t. het potentiële gevaar van decompressieziekte ?"

In het ENRICHED AIR NITROX programma leer je alle noodzakelijke regels om Nitroxduiken te plannen en om Nitrox veilig te gebruiken. Een belangrijk onderdeel in het hele programma is het analyseren van je duikfles voordat een Nitroxduik wordt gemaakt.

"Gratis Nitrox" is een slogan in veel buitenlandse duikresorts. Dat betekent dat je hier niet extra voor hoeft te betalen, maar alle aanbieders van duikactiviteiten willen uiteraard wel een geldig Nitroxbrevet zien.

ENRICHED AIR NITROX bevat optionele duiken en is daarom een perfecte "Winter specialty" voordat je duikvakantie begint. Daardoor kun je gelijk gaan duiken en vanaf de eerste vakantiedag genieten van de voordelen van duiken met Nitrox.

Inhoud specialty cursus:

  • De kennismaking met Nitrox
  • Nitrox, het lichaam en de onderwaterwereld
  • Jouw Totaal Duik Systeem en Nitrox
  • Het plannen van Nitroxduiken

Het volgen van een SSI Specialty betekent plezier hebben en praktische vaardigheden leren in het water - dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als je goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT. Hierdoor heb je gelijk plezier in het water en al tijdens je eerste Nitroxduik ontdek je een geheel nieuwe duikervaring.

Ook kun je andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met ENRICHED AIR NITROX, bijvoorbeeld de specialties DEEP DIVING of WRECK DIVING. De mogelijkheden zijn oneindig en Nitrox maakt het mogelijk om overal ter wereld op een ander niveau te duiken.