SSI Specialty Dry Suit Diving

** Niet alleen wanneer het koud wordt **

Maak het hele jaar door duiken, door de basisprincipes te leren voor het gebruik van een droogpak. Het Dry Suit Diving programma leert u hoe je een voor jouw geschikt droogpak moet kiezen en op welke manier je deze moet gebruiken. Afgezien van je comfort onder water, goede isolatie en bescherming is het belangrijk voor je veiligheid.

"Als de schaduw langer wordt, de dagen korter en het water kouder - dan is het tijd voor Dry Suit Diving."

Een duiker die een droogpak heeft en weet hoe je dit gebruikt zal fantastische duikmogelijkheden ontdekken in de herfst en winter, aangezien het zicht dan meestal beter is dan in de zomer. Je ervaart duiken met je droogpak in helder water en met slechts enkele duikers om je heen...

Er zijn duikers die ook bij koude temperaturen duiken in een wetsuit of semi-droogpak. Maar duikers die plezier willen hebben en die aan hun gezondheid denken duiken liever met een droogpak.

In het DRY SUIT DIVING programma leer je de voordelen van duiken met een droogpak, kennis over verschillende pakken, ventielen, de keuze van onderpakken en droogpakaccessoires. Tijdens de verplichte duiken worden de droogduiktechnieken correct toegepast en je demonstreert de correcte verzorging en het onderhoud van een doogpak.

Inhoud specialty cursus:

  • Waarom droogpakken?
  • Soorten droogpakken
  • Droogpakventielen
  • Kiezen van een onderpak
  • Droogpakaccessoires
  • Droogpaktechnieken
  • Onderhoud van droogpakken
  • Reparatie van droogpakken

Het volgen van een SSI specialty betekent plezier hebben en het leren van praktische vaardigheden in het water - dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als je goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT. Hierdoor heb je direct plezier in het water en al tijdens de eerste droogpakduik ontdek je een compleet nieuwe duikervaring.


Ook kun je andere gerelateerde activiteiten leren en combineren met DRY SUIT DIVING, bijvoorbeeld de specialty cursussen EQUIPMENT TECHNIQUES of WRECK DIVING. De mogelijkheden zijn oneindig. Een kwalitatief en goedpassend droogpak stelt je in staat overal ter wereld avontuurlijke en tegelijkertijd warme duiken te ervaren in elk seizoen.