SSI Specialty Diver Stress & Rescue

** Voorkomen is beter dan genezen **

Wees voorbereid op onverwachte noodsituaties. In het Diver Stress & Rescue programma zult u leren hoe u ongevallen kunt voorkomen en hoe u het beste kunt handelen in situaties die zich kunnen voordoen. U leert het voorkomen, herkennen en oplossen van problemen aan de oppervlakte en onder water. Verbeter uw veiligheid!

"Zorg dat je voorbereid bent op onverwachte noodgevallen."

Stress is een belangrijke factor bij rescue situaties en duikongevallen. Via deze cursus leer je ongevallenpreventie  en hoe om te gaan met probleemsituaties wanneer deze plaatsvinden.

Dit programma gaat over voorkoming, herkennen en oplossen van problemen aan de oppervlakte en onder water.

De cursus duurt 2 tot 4 dagen, waarin je deelneemt aan theorie en water lessen, zowel in het zwembad als in het het buitenwater. Een cursist aan wie het brevet Diver Stress & Rescue wordt afgegeven, moet in het bezit zijn van een geldig EHBO- en reanimatiediploma plus een diploma voor het toedienen van zuurstof.

Cursus inhoud:

  • Wat is stress?
  • Stress en duiken - Oorzaken en voorkoming
  • Stress herkennen en ermee omgaan
  • Ongevalmanagement
  • Reddingstechnieken
  • Complicaties bij een reddingsactie

Het volgen van een SSI Specialty betekent plezier hebben en praktische vaardigheden leren in het water - dit zijn altijd de belangrijkste doelen. Het krijgen van meer duikervaring is zeer belangrijk. De lessen zijn kort als je goed bent voorbereid met de HOMESTUDY KIT.

Combineer andere specialties met DIVER STRESS & RESCUE opleiding! NAVIGATION of SEARCH & RECOVERY zie ideale extra opleidingen.
De mogelijkheden zijn onbeperkt!