PADI Sportduik opleidingen

Haal je "PADI"

Wij zijn van mening dat het PADI concept betrouwbaar en veilig is. Het stelt bijna iedereen in staat om in relatief korte tijd een duikbrevet te halen en zo op een veilige manier te genieten van al het moois dat onder water te zien en te beleven is.

Je krijgt les van een gebrevetteerde PADI instructeur met onderwijsbevoegdheid die kan worden bijgestaan door één of meerdere gebrevetteerde assistenten.

Wanneer aan alle uitvoeringsvereisten voor brevettering is voldaan, wordt het PADI brevet aangevraagd en verstrekt.Wij zijn van mening dat een PADI brevet iets is om trots op te zijn. Je hebt namelijk geleerd om op een verantwoorde wijze het onderwaterleven in te gaan op een manier zonder hieraan schade toe te brengen. De filosofie van PADI is "Dive Today". Als je je aan de duikregels blijft houden geldt volgens ons:

"Dive Today like the PADI way, so you can still dive tomorrow"

Dus niet eerst een lange tijd theorie leren en eindeloos oefenen in het zwembad, maar na de eerste noodzakelijke theorie zo snel mogelijk het zwembad in en vlot daarna het buitenwater in. De overige theorie doe je hoofdzakelijk als zelfstudie, dus lekker op de momenten dat het jou uitkomt en in je eigen tempo.

Leeftijd:
De vermelde cursussen zijn veelal gebaseerd op de minimale leeftijd van 12 jaar (zie de cursussen voor meer info). Er zijn echter ook mogelijkheden om al te gaan duiken vanaf de leeftijd van 10 jaar. Hier gelden echter speciale regels voor waar de ouders/voogd een bijzondere rol in vervullen. Voor meer informatie hieromtrent kun je contact met ons opnemen.

Gehandicapten:
Niet elke handicap hoeft het behalen van een PADI duikbrevet in de weg te staan. Wanneer je toestemming van een arts (schriftelijk) hebt om te mogen duiken neem dan contact met ons op. We gaan dan samen kijken wat er mogelijk is.