PADI Open Water Diver cursus

** Start je onderwater-avontuur **

Wanneer je tot het uiterste wilt gaan of er plezier in hebt de adrenaline in je lichaam te voelen..... wordt dan PADI duiker. Het maakt niet uit of je nu de geheimen van een gezonken wrak onderzoekt, door grotten zwemt of waar ook ter wereld van dichtbij boeiende en kleurrijke dieren bekijkt - duiken is altijd een avontuur. Ook leer je anderen kennen die dezelfde passie met je delen.

De PADI Open Water cursus voert tot twee mogelijke brevetten: PADI Scuba Diver en PADI Open Water Diver.
PADI (Junior) Open Water Diver

Brevettering als Open Water Diver is een volledig beginner brevet, waar je voor in aanmerking komt door de volledige Open Water Diver cursus met succes af te ronden. PADI Open Water Divers zijn gekwalificeerd om:
- zonder begeleiding te duiken, binnen de grenzen van de kennis en vaardigheden welke in de cursus zijn geleerd
(voor 12-14 jarigen geldt dat zij moeten duiken met een meerderjarige gebrevetteerde duiker en voor 10 en 11 jarigen geldt dat zij moeten duiken met een PADI Professional, ouder of voogd)
- persluchtvullingen, duikuitrusting en andere diensten te verkrijgen
- duiken binnen de nultijd te plannen, uit te voeren en in het logboek in te vullen, met afdoende uitrusting en met een buddy, in omstandigheden waarin ze opleiding en/of ervaring hebben
- de opleiding voort te zetten met een "Adventure Dive", een PADI Advanced Open Water Diver programma of een PADI Specialty cursus

PADI (Junior) Scuba Diver
Je kunt in aanmerking komen voor het PADI Scuba Diver brevet door slechts een deel van de Open Water Diver cursus af te ronden. PADI Scuba Diver is een gedeeltelijke brevettering onder het beginner niveau en kwalificeert je om:
- onder het directe toezicht van een PADI professional (Divemaster of hoger) te duiken, binnen de grenzen van de kennis en vaardigheden welke in de cursus zijn geleerd
- persluchtvullingen, duikuitrusting en andere diensten te verkrijgen, wanneer onder direct toezicht gedoken wordt.
- duiken binnen de nultijd te plannen, uit te voeren en in het logboek in te vullen, met afdoende uitrusting en onder direct toezicht van een PADI professional in omstandigheden waarin je opleiding en/of ervaring hebt.
- de opleiding voort te zetten om als Open Water Diver gebrevetteerd te worden

Minimale leeftijd:
- 10 jaar om als Padi Junior Open Water Diver/Junior Scuba Diver gebrevetteerd te worden
- 15 jaar om als Padi Open Water Diver/Scuba Diver gebrevetteerd te worden.